Monica

Rachel

Over mij

Van jongs af aan had ik op het gebied van reizen één grote droom: IJsland! Het leek me een magisch, bijzonder en vooral onwijs mooi land.

Toen na lange tijd deze droom uitkwam, werden mijn hoge verwachtingen volledig overtroffen. De vulkanen, geisers, gletsjers, talloze watervallen en al het andere natuurschoon maakten me binnen een dag verliefd op dit land van uitersten. Binnen een half jaar was ik terug voor een roadtrip, waarna er nog vele volgden. Mijn liefde voor IJsland werd alleen maar groter.

En deze liefde blijkt besmettelijk. Ik vertel maar al te graag honderduit over IJsland aan iedereen die het wil horen en krijg altijd enthousiaste reacties. Veel mensen hebben het land zelf ook al jaren op de bucketlist staan maar lang niet iedereen boekt daadwerkelijk een reis. Vaak omdat ze denken dat het te duur zal zijn, ze de bestemming toch wel wat spannend vinden of omdat ze geen tijd of zin hebben in al het uitzoekwerk.

Toegegeven, IJsland is niet goedkoop en vanwege onder andere de weersomstandigheden is een goede voorbereiding essentieel (ook omdat je niks wil missen natuurlijk!).

Als je geen tijd wil besteden aan uitgebreid onderzoek doen of dat gewoonweg niet leuk vindt, dan is de keuze om toch maar weer naar Italië of Frankrijk te gaan snel gemaakt. Volkomen begrijpelijk maar ook zó zonde als je hierdoor IJsland niet van je bucketlist af kunt strepen! Zo ontstond bij mij het idee voor Bestemming IJsland: wat nou als ik jou ál het uitzoekwerk uit handen neem… Wat nou als ik voor jou de perfecte roadtrip samenstel, die helemaal voldoet aan jouw wensen… ga jij dan wel naar IJsland?

– Irene